Волинь Новини

У 11 волинян підозрюють ковід-штам «Дельта». Де саме

11 зразків біоматеріалу від волинян, хворих на коронавірус, перевіряють в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України. У них підозрюють штам «Дельта».

Про це ІА Волинські Новини повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Нагадаємо, на Волині вже лабораторно підтверджено сім випадків зараження штамом «Дельта»: чотири у Володимир-Волинській громаді, по одному у Луцькій, Ковельській та Іваничівській громадах. Згідно з епідрозслідуванням, у ці особи не подорожували за межі України, тож це вже внутрішній механізм передачі. Зокрема, повідомила Наталія Янко, двоє осіб були на відпочинку в місті Одеса і одна особа була в зоні АТО.

Крім того, ще 11 зразків перебувають на секвенуванні в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України в Києві.

«У цих зразках визначені мутації, які відповідають штаму «Дельта», але ми чекаємо офіційного підтвердження. П’ятеро з них з Луцької громади, троє – з Ковеля, серед них – один летальний випадок, по одній особі з Любомльської, Ківерцівської та Іваничівської громад. П’ятеро з цих одинадцяти осіб їздили за кордон: до Російської Федерації, АР Крим, до Кіпру та на окуповані території. Хворі – віком 64-71 рік і жоден з них не щеплений. Семеро в стані середньої важкості перебувають в інфекційній лікарні», – повідомила вона.

Leave a Comment