Найближчими днями погода в Україні буде теплою в денні години й з періодичними, подекуди сильними опадами. З понеділка, 9 серпня, грозові дощі спершу більше заливатимуть захід, а у вівторок перемістяться на північ і в центр.

У середу негода знову повернеться у західні регіони, проте сильний вітер охопить усю країну. Такий прогноз на початок нового робочого тижня дають синоптики Українського гідрометцентру, передає «Обозреватель».

Погода 9 серпня

Понеділок розпочнеться із грозових дощів зі шквалами у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Вітер північно-західний, 3-8 м/с.

Незначні опади ймовірні також на Харківщині, Донеччині та Луганщині. Вітер північного напрямку, 3-8 м/с.

Температура повітря вночі очікується на рівні +14… +17, на сході та півдні – до +18… +22. Вдень стовпчики термометрів на заході показуватимуть +24… +30, на півночі та в центрі +28… +31, на півдні та сході +30… +34.

Погода 10 серпня

У вівторок вночі та вдень дощитиме з грозами вже у Чернігівській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Сумській областях. Вітер північний, 3-8 м/с.

Несуттєві дощі прогнозують в частині східних і західних регіонів. Вночі повітря прогріється до +15… +17, у південних і східних областях на кілька градусів вище. Вдень погода буде хмарною, але спекотною: +24… +28 на заході, +26… +31 на півночі та в центрі, +32… +34 прогнозують на півдні й та сході.

Погода 11 серпня

У середу грози зі шквалами знову увірвуться на захід країни. Зокрема, вдень дощі охоплять Волинську, Рівненську, Хмельницьку, Тернопільську, Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську й Чернівецьку області.

На решті території буде сонячно й без опадів. Проте всюди в країні очікується посилення північно-західного вітру, пориви якого сягатимуть 5-10 м/с.

Температура вночі: +13… +15 на заході, на кілька градусів вище у Житомирській і Вінницькій областях, у центрі й на півночі +16… +19, на сході та півдні +18… +22.

Вдень у західних регіонах, де дощитиме, і північних повітря прогріється до +23… +26, трохи вище на Закарпатті. У центрі й на півночі +26… +31, на півдні й сході +28… +32, на Луганщині найспекотніше – до +34.