Волинь Новини

Шахраї взяли кредит на жителя Волині, який загубив паспорт

Як стало відомо, на жителя Камінь-Каширського району аферисти оформили кредити в банках без його відома.

Про це повідомляє ГУНП у Волинській області.

Протягом минулої доби до поліції надійшло сім повідомлень від громадян про вчинення шахрайств. Аферисти ошукували їх у  різний спосіб.

За усіма фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, які вчинили злочини.

Зловмисники зняли гроші лучанки з банківської картки після того, як потерпіла ввела свої особисті дані та  перейшла за вказаним шахраями інтернет-посиланням.

Двоє заявників, купуючи дрова через соціальну мережу, перерахували гроші на рахунок псевдопродавця.

Під приводом влаштування на роботу та оформлення медичної картки шахраї видурили у заявника 1300 грн. Гроші потерпілий перерахував через термінал на рахунок зловмисника.

На жителя Камінь-Каширського району аферисти оформили кредити в банках без його відома. Як з’ясувалося, напередодні чоловік загубив свої документи.

Поліція просить громадян бути пильними та обачними й надає декілька порад, як вберегтися від шахраїв:

  • здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера;
  • користуйтеся доставкою з післяоплатою;
  • критично ставтеся та перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють невідомі телефоном;
  • ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг;
  • не розголошуйте свої дані, навіть якщо про це просить працівник банку, краще попрощатися з ним та самостійно зателефонувати у відділення. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви загубили чи у вас викрали кредитні картки негайно заблокуйте їх.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомте про це у поліцію.

Leave a Comment