Волинь Новини

«Студентська рада виконує свої обов’язки на всі 100%», – Анатолій Цьось

Давно позаду ті дати, які бентежили студентів. Сесія для більшості завершилася, бакалаври отримали дипломи. Та в університеті інша «гаряча пора» – вступна кампанія.

Важливий аспект теплого прийому новачків – атмосфера в університеті. Зі студентського боку за неї цього року відповідатиме новий голова студентської ради ВНУ – Костянтин Мельничук, студент 3 курсу факультету фізичної культури, спорту та здоров’я.

– На початку червня студенти університету переобрали голову студентської ради. Як цього року проходив процес виборів?

– Процес виборів відбувався згідно з положенням, порушень ніяких не було, було все чітко підраховано.

– Чи ти сподівався, що станеш головою ради після студдеканської каденції?

– Коли я планував свій шлях у студраді, то знав що не зупинюсь на студдеканстві, а буду рухатися далі, до посади голови студентського самоврядування університету.

 Що вже встиг зробити, побачити на новому посту?

– Оскільки почалося літо, і було переобрано майже всіх студдеканів, то я лише познайомився з ними, встигли обговорили певні моменти. Поки нічого не робили, але є багато крутих ідей! Щодо заходів, то 22 червня вшанували пам’ять загиблих під час ІІ Світової Війни, а також 28 червня відвідали Олицький замок.

мельничук

– Що особисто тобі дає студентська рада? Це для тебе майданчик для власної реалізації чи ресурс?

– Особисто мені студентська рада дає море позитивних емоцій, натхнення та прагнення чогось більшого. Це майданчик для реалізації – власної та команди. Кожен студент може реалізувати себе у студентській раді, Звісно, є певні ресурси, які можна використовувати.

– Які суттєві зміни будуть впроваджені в діяльність студентської ради? Що для тебе стає пріоритетом: збереження традицій чи модернізація процесу?

– Деякі масштабні заходи існуватимуть як традиційні, але мій основний напрямок – це внесення чогось нового у життя студентів Університету, модернізація процесу.

мельничук

– Минуло вже більше місяця після виборів, на сторінці студентської ради не оголошено переможців. За минулу каденцію соціальні мережі студради стилізували. Чи плануєте зберігати тенденцію ведення сторінок, чи ми побачимо щось нове?

– Щодо оголошення переможців, то його оголосили одразу після виборів 3 червня в Instagram та Facebook, також на офіційній сторінці університету. Поки плануємо зберігати тенденцію ведення сторінки.

– Як вестимеш справи з рідним факультетом? Чи студрада для тебе найвища пріоритетність? І чи задоволений вибором нового студентського декана?

– Для контролю на факультеті є студдекани, у пріоритеті буде загальна студрада. Буду вести справи не тільки з фізкультурним, але й і з іншими факультетами, надіюсь на співпрацю. Проходили вибори, і у студентів був вибір між двома кандидатами,  в загальному задоволений новообраним головою.

мельничук

– Що можеш побажати майбутнім студентам і твоїм обранцям, які були майже весь минулий рік на карантині?

– Можу сказати точно, що цей рік буде максимально крутим і незабутнім, у цьому році студентська рада виконає свої обов’язки на всі 100% і більше. Головне, аби студенти не були пасивними, адже студентське життя – це про рух і драйв.

Владислав ПОЧЕБУЛА

Leave a Comment