Волинь Новини

Директорці Шацького нацпарку висловили недовіру

Депутати Ковельської районної ради визнали звіт директорки Шацького національного парку Марії Христецької незадовільним і висловили їй недовіру. Це трапилося на сесії 30 липня.

«Перший» розпитав у головних фігурантів, чому так трапилося.

Хто і в чому звинувачує Марію Христецьку

Голова постійної комісії з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів Ковельської районної ради Василь Голядинець розповів, що голові районної ради надійшло звернення від жителів Шацької громади про незаконні, на їхню думку, дії керівництва Шацького національного природного парку.

«З приходом на посаду директора Шацького НПП Христецької М.В. і по сьогоднішній день на озерах Шацького парку процвітає браконьєрство, виловлюється з озера Світязь кладофора шаровидна (зелені водорослі, що використовують як фільтр в акваріумах, – ред.). За час існування парку ще такого браконьєрства, як здійснюється при директорові Христецькій М.В. не було», – йдеться у зверненні.

Також семеро підписантів звернення нарікають на вилов риби у період нересту, несанкціоновану вирубку лісу, видобуток піску на березі Світязю, незаконне розташування тимчасових споруд у прибережній зоні, стихійні сміттєзвалища. Окрім цього, підписанти сумніваються в правомірності та законності екологічного збору, який стягують на постах «Венське» та «Медик».

«Ми розуміємо, що екологічний збір потрібен, але слід це робити більш аргументовано і санкціоновано, щоб люди не думали, що це побори», – пояснює голова райради В’ячеслав Шворак.

Leave a Comment