Волинь Новини

На луцькі сміттєвози встановлять індикатори рівня пального та GPS-трекери: для чого це потрібно

На сміттєвози, що належать ДКП «Луцькспецкомунтранс», встановили індикатори рівня пального та трекери для відстежування руху автівок. Результати нововведення не забарилися й дозволили зекономити 3 тисячі літрів пального за місяць.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови Ігоря Поліщука, пише ІА Волинські Новини.

«Ми неодноразово анонсували, що будемо встановлювати на автотранспортні засоби, які використовують у ДКП «Луцькспецкомунтранс», індикатори рівня палива та GPS-трекери. Сьогодні ці пристрої встановили на всі автомобілі. Після встановлення цих давачів стало зрозуміло, що такі нововведення дозволяють економити 3 тисячі літрів пального в місяць. Це орієнтовно 80 тисяч гривень за місяць і мільйон гривень у рік. Що таке мільйон гривень в рік? А це можна додати з міського бюджету ще 500 тисяч і купити нормальний сміттєвоз DAF або Mercedes замість старих КамАЗів, що доживають свої дні. Або мільйон – це 100 нових сміттєвих контейнерів», – зазначив очільник міста.

Водночас він звернувся до керівників комунальних підприємств, які мають автопарк, з пропозицією у найкоротші строки встановити такі ж пристрої на транспортні засоби для звітності, контролю та економії.

«Кошти, що вивільняться, можна використати на покращення матеріально-технічної бази підприємств та підвищення заробітної платні працівникам», – наголосив Ігор Поліщук.

Раніше повідомляло про те, що аби не було зловживань у роботі працівників комунальних підприємств, на всю техніку встановлять індикатори рівня пального та трекери для відстежування руху автівок. Щоправда, такі нововведення сподобались не всім.

Leave a Comment