Волинь Новини

Сума вражає: на Волині п’яного водія оштрафували і забрали права

Водія, якого вдруге на Волині спіймали п’яним за кермом, позбавили водійського посвідчення на три роки, а також оштрафували на 34 тисячі гривень.

Про це йдеться у постанові Ківерцівського районного суду Волинської області, передає ІА Волинські новини.

24 травня селі Четвертня Луцького району патрульні зупинили водія ЗАЗ 11030 з видимими ознаками алкогольного сп`яніння: невиразна мова та запах алкоголю. Від проходження медичного огляду на визначення стану сп’яніння він відмовився в присутності двох свідків.

На рішення суду вплинуло й те, що правопорушення було здійснене повторно, адже 20 вересня 2020 року водій вчинив аналогічне правопорушення.

Заслухавши порушника та дослідивши матеріали справи, відеозапис з реєстратора та боді-камер працівників поліції, суд дійшов висновку, що в діях обвинуваченого вбачається склад правопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 2 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції). На рішення суду вплинуло й те, що правопорушення було здійснене повторно, адже 20 вересня 2020 року водій вчинив аналогічне правопорушення.

Відтак, волинянина визнали винним, стягнувши 34 тисячі гривень штрафу та позбавивши водійського посвідчення на три роки.

Leave a Comment