Важливо Волинь Новини

Будівництво торгового центру на Відродження: Луцькрада знову скасувала містобудівні умови

Добудови торгового центру до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області та руйнування парку на проспекті Відродження поки не буде, адже міська рада вдруге скасувала містобудівні умови.

Про це йшлося під час засідання 15-ї сесії Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, міський голова Ігор Поліщук повідомляв у Фейсбуці, що Федерація профспілок Волинської області планує добудовувати до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області у Луцьку торговий центр. На його думку, це спотворить вигляд будівлі, а також погіршить ситуацію із унікальним сквером, що знаходиться поряд.

Так, на розгляд винесли проєкт рішення Про скасування містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва «Реконструкція з добудовою навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр-ті Відродження, 24 у м. Луцьку».

Як розповіла директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко рішення виноситься вдруге, адже в грудні 2020 року міськрада скасовувала містобудівні обмеження.

«В залі озвучувалося побоювання, що рішення буде оскаржене у судовому порядку. Рішення стало предметом судового розгляду. Наразі міськрада подала касаційну скаргу. Оскільки справа не розглянута, а рішення суду є в силі, на розгляд знову винесли це рішення. Також суд визнав, що міськрада має компетенцію скасовувати містобудівні умови. Однак судом рішення міської ради було скасовано саме з процедурних питань. Адже забудовник не міг висловити заперечення на рішення міськради під час сесії», – пояснила посадовиця.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Leave a Comment