Важливо Волинь Новини

Потребує допомоги багатодітна лучанка, чоловіка якої судять за крадіжку м’яса

Не відпускають під домашній арешт батька трьох дітей 39-річного лучанина Ігоря Зеленського, який потрапив за ґрати через крадіжку м’яса в гіпермаркеті “Там-Там” у Луцьку, – пише Вісник. 

Як вже писали раніше, сім’я Зеленських знаходиться в тяжких життєвих обставинах, дружина Ірина після операції та потребує медичної допомоги. Термін ув’язнення, про який клопоче прокуратура, понад 5 років.

На  сторінці у Фейсбуку “Вирішуєш ТИ – юридична допомога” зауважили, що враховуючи тяжкі життєві обставини, в яких опинилася сім’я, запобіжний захід мав би бути м’якшим.

Адвокатки Вікторія Доманська та Алла Левчук-Микитюк, підзахисним яких є Ігор Зеленський, вже другий раз внесли клопотання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Однак, і друге клопотання відхилене суддею.

Кілька тижнів тому жінку прооперували. Їй самій потрібна допомога.

Як пояснює адвокатка Вікторія Доманська, до першого клопотання було додано документи, які свідчать про важкий фізичний стан дружини Ігоря Зеленського після операції, однак, їх суд навіть не взяв до уваги. До другого клопотання були додані документи, які підтверджують, що Ігор Зеленський відшкодував супермаркетам кошти за крадіжку продуктів і ті претензій до нього вже не мають. Також при внесенні цього клопотання адвокати додали й нові довідки з «швидкої» допомоги про нервовий приступ та довідки про погіршення стану здоров’я і необхідності реабілітації. Під час виклику «швидкої» медики наполягали на госпіталізації жінки, однак, дітей лишити немає з ким і вона була змушена відмовитися.

Зокрема наголосили, що незважаючи на додані документи, суддя Камінська відмовила у розгляді клопотання, мовляв, жодних нових причин для зміни запобіжного заходу вона не побачила.

“Окрім того нам стало відомо, що перед судовим засіданням по справі Зеленського суддя та прокурор довго спілкувалися тет-а-тет. За таких умов мимоволі напрошуються думки, що про неупередженість розгляду справи годі й казати”, – йдеться  у повідомленні.

Адвокатка Алла Левчук-Микитюк пояснює, що перебування Ігоря Зеленського під цілодобовим домашнім арештом з використанням спеціальних технічних засобів контролю абсолютно не вплине на розгляд справи. Але суттєво вплине на забезпечення елементарних соціально-побутових умов та догляду за дітьми. Додала, що суд мав би звернути увагу на критичну ситуацію, в якій опинилася його сім’я.

“Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 30 липня. Адвокатами знову буде заявлено клопотання про зміну запобіжного заходу з взяття під варту на домашній цілодобовий арешт. Також буде заявлено клопотання про повторний допит свідків з супермаркету. Ігор Зеленський також прийняв рішення написати скаргу на дії судді”, – пишуть у дописі.

Leave a Comment