Волинь Новини

Чиновника Волинської ОДА судитимуть за службову недбалість

Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення посадовцем одного з відділів управління капітального будівництва департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури, пише ВолиньOnline.

Слідство встановило, що чиновник здійснював технічний нагляд за станом та якістю робіт із ремонту дороги місцевого значення у Володимир-Волинському районі, які виконувало одне з волинських підприємств згідно з укладеним із Волинською ОДА договором.

Ціна договору становила майже 5,6 мільйона гривень.

Здійснюючи нагляд, посадовець без будь-якої перевірки достовірності внесених відомостей підписав підроблені директором підприємства-підрядника документи про обсяги і вартість виконаних робіт.

Завдяки цьому на рахунки підприємства зайво перерахували понад 2,6 мільйона гривень.

І тепер за службову недбалість чиновник відповідатиме перед судом.

Директора підприємства-підрядника, як уже відомо волинянам, обвинувачують у службовому підробленні й привласненні чужого майна в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України).

Міру покарання обом обвинуваченим визначить суд.

Leave a Comment