Важливо Волинь Новини

У Луцьку планують відкрити центр для безхатьків і колишніх в’язнів

фото ілюстративне

У Луцьку з’явиться підрозділ соціальної реінтеграції бездомних осіб та колишніх в’язнів, а в перспективі – спеціальний центр.

Про це йшлося у четвер, 29 липня, під час позачергового засідання виконкому Луцькради, пише Вісник із посиланням на “Волинь.Post”.

Передбачають, що утворення підрозділу сприятиме розв’язанню важливих соціальних проблем громади, пов’язаних із бездомністю та безпритульністю. Він вестиме облік бездомних осіб; забезпечить підтримку цієї категорії населення, шляхом задоволення потреб першої необхідності (гаряче харчування, обігрів, санітарно-гігієнічні послуги тощо); запобігатиме негативним соціальним явищам та сприятиме попередженню вчинення правопорушень та злочинів.

У перспективі на базі цього структурного підрозділу запланували утворити Центр реінтеграції бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Облаштують його в приміщенні, переданому на баланс територіальному центру, що знаходиться на вулиці Каштановій, 1 у Луцьку. У приміщенні колись розташовувалась котельня «Луцьктепла», тому його потрібно повністю реконструювати.

Відповідно до вимог законодавства, там має бути карантинна кімната, дві кімнати окремо для жінок та чоловіків тощо.

Leave a Comment