Волинь Новини

На Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негоди. Фото. Відео

Про збитки від негоди у селі Заброди Ковельського району повідомили власники 50 домогосподарств, — розповів Суспільному голова Забродівської громади Микола Калачук.

У Забродівській громаді створили місцеву комісію, її члени обходять обійстя та фіксують збитки. За складеними актами місцева комісія прийматиме рішення про відшкодування. Якщо не вистачить грошей з місцевого бюджету, — говорить Микола Калачук, — звертатимуться за допомогою до обласної влади.

Буревій у Забродах вирував 27 липня, увечері. Тривало все кілька хвилин, — розповідає місцева жителька Світлана Шевчик. У її хаті обвалилась опора, позносило шифер, у гаражі завалило дах.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негодиСуспільне Волинь

На сусідній вулиці живе родина Токарських. Хата, в якій мешкає двоє жінок, – без даху. Листи оцинкованого заліза, яким був перекритий будинок, віднесло за 80 метрів.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негодиСуспільне Волинь

Від вечора 27 липня село Заброди без електропостачання, впала залізобетонна опора, порвало лінію електропередач, — каже електрик Микола Сливка. Нині працюють над відновленням електропостачанням: замінили залізобетонну опору, монтують несучий ізольований провід на опорі.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негодиСуспільне Волинь

Місцевий медик Іван Боровський розповів, що під час негоди ніхто не травмувався, за медичною допомогою до нього жителі села не зверталися.

До обідньої пори у селі розчистили дороги від завалених дерев, — розповів Забродівський селищний голова. На допомогу забродівцям приїхали люди з сусіднього села Річиці. Вони поприбирали розкиданий буревієм шифер та цеглу. Зі слів Миколи Калачука, до вечора наслідки негоди поприбирають.

Leave a Comment