Волинь Новини

Поблизу Луцька відкриють новий ринок. Фото

Ось вже кілька місяців поспіль у центрі Княгининка, поруч із зупинкою, активно будують новий ринок, а мешканці з нетерпінням очікують відкриття. Тут планують облаштувати понад тридцять комерційних приміщень для торгівлі, кав’ярню та відпочинкову зону. Новий комерційний проєкт втілює Будівельна компанія “Інвестор”.

До об’єднання із Луцьком Княгининівська громада нараховувала понад 8 000 жителів. Княгининок став адміністративним центром громади, а відтак потребував розвитку та розширення. Тут з’явилися приватні магазини, готель із рестораном, центр культури. Всі ці заклади зосередились у центрі селища.

Але не вистачало масштабного комерційного об’єкту, який би поєднав торгові площі, кав’ярню, відпочинкову зону. Тож у громаді склались всі передумови для появи нового проекту, який розпочала Будівельна компанія “Інвестор”. Зараз тут уже змуровані капітальні споруди і зведений каркас для торгових павільйонів – донедавна заросла чагарниками ділянка перетворюється на сучасний комерційний об’єкт.

На ринку заплановане розміщення понад 30 комерційних приміщень, кав’ярня, паркінг, супермаркет та зона відпочинку для дітей.

У громаді кажуть, що такий об’єкт давно чекали, бо сьогодні не вистачає місця, де можна було б щось продати чи купити, спокійно випити кави не виїжджаючи за межі селища, а то й навіть просто  сходити на шопінг.

“Не знаю хто його робить, але він великий молодець!” 

Мешканці громади впевнені, що відкриття ринку вирішить чимало питань для жителів та суттєво допоможе у розвитку селища. Адже людям не доведеться при кожній потребі їхати до Луцька за товарами першої необхідності. Крім того, з’являться і нові робочі місця, а це і збільшення надходжень до бюджету.

Дуже вдалим вважають і розташування ринку в центрі селища. Сюди зручно доїхати як власним, так і громадським транспортом – адже поряд зупинка громадського транспорту, через яку курсують міжміські та приміські маршрути рожищенського та ковельського напрямків.

Не менш важливе і розміщення ринку обіч міжнародної траси Луцьк-Ковель-Ягодин – це дасть можливість більшого залучення як покупців, так і продавців.

Вдале місце розташування ринку ще й тим, що поруч знаходиться так званий “промисловий центр” громади. По вулиці Бригадний Двір, що проходить поруч із ринком, розташовано понад десяток відомих підприємств, на яких працює орієнтовно півтисячі людей. Це і ПП “Мілекс”, ПП “Бус-сервіс”, ПП Курілін, ПП “Коннект ЛТД”, ТОВ “Акцент плюс”, Фермерське господарство “Корсойл-агро”  та інші.  Тож, вочевидь, покупців на ринку не бракуватиме, адже повз ринок щодня проходитиме на роботу майже 500 працівників.

Ще один “плюс” до вдалої локації нового ринку додає і сусідство із освітніми закладами. Поряд із ринком розташований Княгининівський ліцей Волинської обласної ради, у якому в різні роки навчалося орієнтовно 400 дітей.  До прикладу, у 2020 році тут було 465 учнів.

За кількасот метрів також розташована загальноосвітня середня школа, що нині теж перейменована у Княгининівський ліцей №34 Луцької міської ради. Ліцей розрахований на 420 учнів, а у 2019-2020 році тут навчався 471 учень. Звісно, що в педагогів, учнів та батьків є багато потреб у товарах повсякденного вжитку, канцелярії, харчуванні. І ринок стане зручною локацією, де можна буде придбати потрібні товари чи провести шопінг із дітьми.

Перевагою нового ринку стане і сучасний паркінг, який буде обладнаний на його території. Тож труднощів і проблем із паркуванням у відвідувачів не виникатиме.

А родзинкою проєкту стане сучасна відпочинкова зона, що буде розташована всередині ринку. Тут буде дитячий майданчик та затишний сквер – тому батьки спокійно зможуть залишати дітей на майданчику під час шопінгу.

1 коментар

Leave a Comment