Новини

Норми споживання для розрахунку субсидій збираються скоротити вдвічі

Як стало відомо, Кабмін планує скоротити норми споживання комунальних послуг під час розрахунку субсидій. Причому аж на 50% .

У результаті самотній пенсіонер із середньою виплатою, який живе в квартирі площею 40 кв. м, отримає на 700 грн меншу субсидію, повідомив у коментарі OBOZREVATEL ексміністр соцполітики Андрій Рева.

Звідки взялася сума в 700 грн. Розрахунки

У квартирі площею 40 квадратних метрів комуналка в межах соціальних нормативів, що діють зараз, обійдеться в 2 233 грн. Сам субсидіант зможе заплатити 453 грн (розраховано за формулою визначення субсидії, виходячи з доходу і прожиткового мінімуму).

З чинними нормативами такий пенсіонер отримає 1779,9 грн субсидії. А за новими правилами, які зменшать нормативи, вже 1035,8 грн. Тобто розмір виплати скоротиться навіть більш як на 700 грн.

Що важливо знати про субсидії

Розмір знижки рахується за формулою: дохід на одного члена сім’ї поділити на два прожиткові мінімуми і помножити на 15%.

Отримана цифра – той відсоток загального доходу сім’ї, який можна віддавати на комуналку. Потім рахують вартість комунальних послуг за нормативом і від отриманої цифри віднімають вказану частину доходу.

Нагадаємо, що в Україні готують масштабні перевірки одержувачів соцдопомоги – в гості до них можуть прийти інспектори.

Leave a Comment