Важливо Волинь Новини

Дівчина намагалася втекти: відомі нові подробиці страшного вбивства доньки та матері у Луцьку

В обласному центрі 62-річний Василь Пилипюк через місяць після набуття чинності вироку про домашнє насильство вбив доньку і колишню дружину

І якби злочинця не оштрафували, а відправили за ґрати, то життя двох людей можна було би врятувати.

Подробиці про резонансне подвійне вбивство читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Прийшов і сказав, що вбив

Надзвичайна подія сталася вранці 20 липня в багатоповерховому будинку на проспекті Соборності. 62-річний Василь Пилипюк зарубав сокирою уві сні колишню дружину Маю (жінці було 56 років), а потім і 22-річну дочку Таню, тіло якої знайшли в коридорі. За словами правоохоронців, характер ран свідчить про те, що вона намагалася втекти.

Донька закінчила інститут, але весь цей час не сиділа на шиї у мами – підробляла. Батько ж не давав ані копійки на життя.

Після цього вбивця подзвонив у двері сусідів і розповів про те, що сталося, а ті нажахані відразу викликали поліцію.

Мая з дочкою залишалися жити в квартирі вимушено. Хоча життям це назвати важко, швидше – співіснуванням.

«Василь не працював і пив. А «його» дівчатка були дуже хороші, світлі. Донька закінчила інститут, але весь цей час не сиділа на шиї у мами – підробляла. Батько ж не давав ані копійки на життя», – розповіла сусідка.

За словами жінки, його всі боялися. Характер у чоловіка був важкий, та й руки розпускав.

Другий шанс для мучителя

Все це змусило Маю в 2011 р. подати в суд після 24 років шлюбу. Однак через пів року апеляційний суд скасував рішення про заочне розлучення. Де-юре Пилипюк залишився чоловіком, а в реальності – сімейним насильником і мучителем.

У 2015 році життя Маї стало нестерпним: у лютому, травні та квітні жінка викликала поліцію через насильство в сім’ї. Причому одного разу Василь підняв руку і на дочку.

Мая набралася сміливості і знову подала на розлучення. У суді вона відкрито розповіла, що Василь заподіює постійне фізичне і психічне насильство. Найбільше від цього страждала психіка їхньої дитини, яка була змушена жити в такому жаху. Пару розлучили у вересні – цього разу заочне рішення суду «встояло».

Пекло за наростальною

Мая не могла піти з донькою зі спільної квартири: фінансово було дуже непросто, та й сподівалася, що «все якось налагодиться». Однак після розлучення стало ще гірше.

9 травня 2020 року Пилипюк знову влаштував скандал, але цього разу кинув у голову колишньої дружини металевий предмет. Захищати маму кинулася дочка, але батько щосили вдарив її по обличчю кулаком. Жінка викликала правоохоронців.

Судмедекспертиза визнала це легкими тілесними ушкодженнями, але поліція відкрила кримінальне провадження також за статтею про домашнє насильство. А в цьому випадку Василю Пилипюку вже загрожувало позбавлення волі. І він кинувся навтьоки.

 

Луцький відділ поліції ГУНП у Волинській області в грудні 2020 року оголосив Пилипюка в розшук (суд видав дозвіл на затримання з метою приводу). Але знайшли сімейного насильника вже в березні 2021 року.

 

 

М’яке рішення

У травні Луцький міськрайонний суд визнав Пилипюка винним у заподіянні легких тілесних ушкоджень і домашньому насильстві, проте не відправив злочинця за ґрати, а оштрафував.

Вирок набув чинності 15 червня, а вже через місяць Пилипюк жорстоко вбив не тільки колишню дружину, але і єдину дочку.

Тепер йому загрожує від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення, ось тільки його жертв не воскресити.

Leave a Comment