Волинь Новини

Волинянка судиться з виконавчим комітетом міськради: що відомо

Як стало відомо, головну спеціалістку відділу ведення реєстру виборців  виконкому Нововолинської міськради Інну Сторонську звільнили за скороченням штату.

Це відбулося 16 березня. Про це повідомляє Радар.

Повернутися на свою посаду жінка вирішила через суд.

14 липня Волинський окружний адміністративний суд задовольнив майже всі її позовні вимоги.

Інна Сторонська вимагала визнати протиправними дії нововолинського міського голови Бориса Карпуса. Поновити її на посаді. Відшкодувати втрачений заробіток, судові витрати. Також сплатити моральну компенсацію у сумі 10 тисяч гривень.

Посилалась на те, що внаслідок скорочення з посади зазнала сильного стресу, захворіла. Свідчили лікарка Ольга Мостова з Нововолинська, чоловік позивачки — заступник голови Володимир-Волинської райдерждміністрації Андрій Сторонський.

У суді позивачка намагалась довести, що скоротити з посади повинні були також її колегу Ольгу Чушкіну. Вона більш відома в Нововолинську як донька колишнього секретаря міської ради, колишнього заступника міського голови.

За словами начальника юридичного відділу виконкому Богдана Шевчука, Ольга Чушкіна мала більший досвід роботи, тому її не звільнили.

Суд позов задовольнив частково. Визнав протиправним та скасував розпорядження міського голови Бориса Карпуса про звільнення Інни Сторонської та поновити її на посаді. Також стягнути з виконкому міськради на користь Інни Сторонської 96 тисяч гривень заробітку за час вимушеного прогулу та моральну шкоду в розмірі три тисячі гривень.

До слова, рішення окружного адмінсуду міська влада планує оскаржити. Розслідування триває.

Leave a Comment