Волинь Новини

На Волині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

В Україні 24-26 липня переважатиме найвищий рівень пожежної небезпеки.

Як передає «Укрінформ», про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“За даними УкрГідрометцентру, 24-26 липня у східних, Волинській, Житомирській області та в Криму, 26 липня і у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки”, – йдеться у повідомленні.

У ДСНС застерігають, що це спричинить незручності для громадян та створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України.

Рятувальники зазначають, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. У зв’язку з цим ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Рятувальники нагадали, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу; розводити багаття у лісі та лісопосадках; заїжджати автомобілем до лісу; палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки; залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я; полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї; створювати смітники та спалювати відходи; спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Leave a Comment