Волинь Новини

На Волині стартує проєкт безплатних обстежень на рак: що відомо

Як стало відомо, у Ратнівському краї розпочне свою роботу проєкт безплатних обстежень на рак

У Заболотті влаштували святкування з нагоди 520-річчя від дня заснування селища. Дійство, що тривало усю неділю, 18 липня, зібрало чимало люду. Адже у програмі передбачили низку заходів, цікавих і для мешканців населеного пункту, і для гостей, пише «Перший»

На стадіоні, де відбувалися заходи, працювали атракціони. Усі охочі змогли помірятися силами у змаганнях з армреслінгу та гирьового спорту або ж пограти у мініфутбол, а також випробувати удачі в лотереї. Не обійшлося, звичайно, і без концерту та дискотеки.

Серед гостей свята був і депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар та очільниця благодійної організації «Фонд боротьби з раком» Марія Адамчук-Коротицька.

«День селища – то таке дійство, на яке приходять чи не усі його мешканці. Тож я використав це свято як нагоду нагадати людям про важливість берегти здоров’я. Бо сумна медична статистика свідчить, що до лікарів з проблемами приходять, коли вже хвороби прогресують, впливаючи на якість життя, або й узагалі – коли запізно, щоб хоч чимось зарадити», – розповів Володимир Бондар. Зокрема, депутат зауважив, що долучився до роботи «Фонду боротьби з раком» як партнер.

«У нас чомусь вважають, що берегти здоров’я – то робота лікаря. Але це найперше – відповідальність людини: і перед собою, і перед рідними, і перед суспільством. Тож я розповідала і про вже виконане фондом (зокрема щодо скринінгів раку матки), і закликала усіх прийти на наші виїзні прийоми, що відбудуться у найближчі місяці. Все – безплатно для усіх охочих. Потрібне лише бажання людини виділити час на себе.

Хочу вірити, що охочих пройти обстеження буде багато. А перші три виїзди у рамках цього партнерства відбудуться уже 23 липня», – уточнила Марія Адамчук-Коротицька.

Leave a Comment