Волинь Новини

Колектив Шацької лікарні поповнили п’ять молодих медиків

Медичний персонал відіграє одну з головних ролей у побудові успішної моделі закладу охорони здоров’я. Саме тому керівництво КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» докладає всіх зусиль до того, щоб заклад був забезпечений всіма необхідними фахівцями. Днями колектив лікарні поповнили п’ять молодих медиків, які сьогодні роблять перші кроки в нелегкій, відповідальній і водночас благородній роботі.

Світлана Крецу, директор КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», розповідає, що в закладі давно чекали на прихід молодих фахівців. Більше того, Шацька районна рада в попередні роки проплатила зі свого бюджету вартість їхнього навчання в інтернатурі. Натомість дипломовані медики пообіцяли прийти працювати саме в Шацьку лікарню.

І от цей день настав. Молоді, розумні, перспективні, вони навіть у свої перші робочі дні мають необхідну базу знань та навичок, щоб успішно допомагати пацієнтам.

Катерина Бай родом із смт Любешів. Здобула диплом Буковинського державного медичного університету. В Шацькій лікарні працює ортопедом-травматологом. Надає допомогу пацієнтам із захворюваннями опорно-рухового апарату, лікує наслідки травм, в близькому майбутньому (після облаштування в закладі операційної) проводитиме операції. Проживає в окремій кімнаті гуртожитку, який Шацька лікарня обладнала для своїх працівників.

«Я задоволена умовами праці, проживання та вже встигла полюбити Шацьк!», – поділилася враженнями Катерина Юріївна.

Іванна Оксентюк народилася і загальну середню освіту здобула в смт Шацьк. Після навчання у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І.Пирогова та стажування в інтернатурі повернулася в рідне селище. В Шацькій лікарні працює лікарем загальної практики – сімейної медицини.

Тетяна Бик теж родом із смт Шацьк. Навчалася в Тернопільському національному медичному університеті ім. І.Я.Горбачевського. Дипломованим спеціалістом прийшла в Пульмівську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, де працює сімейним лікарем.

Ірина Марчук народилася в села Полапи сусідньої Рівненської територіальної громади. Вищу освіту здобула в Дніпропетровській медичній академії. В КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» працює лікарем-терапевтом.

Олена Солодуха родом із смт Стара Вижівка. Має диплом Івано-Франківського національного медичного університету, в Шацькій лікарні працює лікарем-терапевтом.

«Маю надію, що з приходом молодих спеціалістів організація і якість медичної допомоги у відповідних підрозділах нашої лікарні покращиться. При нагоді прошу мешканців Шацької громади укласти декларації з новими сімейними лікарями або ж переукласти, з суб’єктивних причин відмовившись від послуг попередніх. Це дасть нам можливість отримати необхідне фінансування з НСЗУ, краще організувати роботу медиків, розвантаживши зокрема тих, хто уклав декларацій понад норму; запобігти утворенню черг серед пацієнтів», – зазначила Світлана Крецу, директор КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради».

Від Шацької селищної ради молодих лікарів привітала Ольга Сахарук, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу,  побажавши фахівцям натхнення та успіхів у нелегкій справі.

Leave a Comment