Новини

Помаранчевий дим та екологічна небезпека: з’явилися подробиці аварії на заводі під Рівним

Про інцидент працівники підприємства рятувальникам не повідомляли.

У Рівненській області вдень 20 липня сталася аварія на заводі “РівнеАзот”. В результаті чого над територією підприємства піднялася яскраво помаранчева хмара.

Про це ТСН.ua повідомили в пресслужбі ДСНС області.

Про те, що трапилося, рятувальники дізналися з публікацій в соціальних мережах. Місцеві публікували відео, як в повітря піднімається помаранчевий дим. При цьому на гарячу лінію “101” інформація про інцидент не надходила

“Ми зв’язалися з диспетчером підприємства та дізналися, що у них сталася аварійна зупинка агрегату в цеху азотної кислоти. Вибуху не було, постраждалих немає, загоряння теж немає. Про інцидент повідомили в екологічну інспекцію, щоб вони взяли проби повітря на експертизу”, — повідомили нам в ДСНС області.

Цю ж інформацію у себе на сторінці в соцмережі підтвердив і глава Рівненської ОДА Віталій Коваль.

“Сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства. Оцінкою загроз займається екологічна інспекція”, — додав Віталій Коваль.

Наскільки небезпечна хмара, яка йде в бік міста — зараз невідомо. У Мережі місцевих мешканців закликають закривати вікна і двері, а на вулиці не забувати користуватися засобами індивідуального захисту.

Leave a Comment