Волинь Новини

«Це був перфоманс». Луцький терорист рік потому заявив, що не планував жертв

Максим Кривош, який захопив минулого року автобус із пасажирами в Луцьку, заявив, що не збирався нікого вбивати під час теракту.

Про це повідомляє УНІАН.

“Хочу розчарувати тих, хто любить бойовики з кров’ю – кров у мої плани не входила. Пролилася б кров поліцейського, заручника, вона б дискредитувала ідею того, що я робив. Якби я зрозумів, що ситуація виходить з-під контролю, перформанс було б припинено. Це не теракт, це – перфоманс”, – заявив Кривош.

Він зазначив, що вогонь у бік поліції він вів лише “в попереджувальних цілях”. За словами Кривоша, він вимагав, щоб силовиків не було в радіусі 30 метрів від автобуса.

“У суді допитують серед постраждалих семеро поліцейських, які слізно розповідають, як я намагався їх убити. Важка стаття у мене – замах на життя поліцейського. Але всім зрозуміло, що у мене протягом дня було багато можливостей вбити поліцейського, починаючи від генерала Коваля, який був переговірником, і закінчуючи патрульними”, – повідомив Кривош.

Максим Кривош, який спочатку представився як Максим Плохой, захопив пасажирський автобус в центрі Луцька 21 липня 2020 року. У поліції повідомили, що в автобусі перебували понад 10 осіб, а у злочинця при собі була вибухівка і зброя.

Leave a Comment