Новини

Кому і на скільки підвищать пенсію до кінця 2021 року: цифри

В Україні з 1 липня зросла мінімальна пенсія за віком та доплата за понаднормовий стаж. До частини не перерахованих у 2021 році пенсій також призначили доплату. До кінця року пенсійні виплати підвищуватимуться ще двічі. Про це пише buhgalter911.

Упродовж 2021 року підвищення пенсії у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму провадитиметься ще з 1 грудня. Підвищенню підлягають пенсійні виплати, розмір яких згідно із законодавством обчислюється виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. При цьому, підвищення мінімального розміру пенсії та надбавки до пенсії за понаднормовий стаж провадиться лише непрацюючим пенсіонерам.

Пенсіонерам, які продовжують працювати, збільшення зазначених розмірів виплат (мінімальної пенсії та підвищення за понаднормовий стаж) здійснюватиметься після звільнення їх з роботи, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб на момент звільнення.

Не підвищуються, а залишаються у раніше призначеному розмірі підвищення (надбавки) до пенсій, зокрема: – дітям війни (66,13 грн); – особам, які проживають у гірських населених пунктах (розмір пенсії збільшується на 20%); – на утриманців (150,00 грн – до пенсій, призначених відповідно до Закону №1058); – громадянам, які необґрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані – в розмірі 54,40 грн, а членам їх сімей, яких було примусово переселено, – 43,52 грн.

Leave a Comment