Волинь Новини

Не доїхали додому 400 метрів: очевидці розповіли про смертельну ДТП під Луцьком

Усі загиблі та травмовані в ДТП поблизу села Печихвости Луцького району – з одного села. 11 пасажирів та водій не доїхали додому 400 метрів, – розповів Суспільному очевидець аварії Володимир Багіт.

Після зіткнення легковика з деревом першими на допомогу травмованих кинулися односельці.

Першими витягали з авто дітей

Аварія трапилася 18 липня, орієнтовно о 19-й годині. В автівці було 12 людей, з них семеро діти. Місцевий житель Володимир Батіг першим прибіг на місце ДТП. Звук від удару авто почув, коли був вдома.

Зі слів чоловіка, авто після зіткнення було у диму. “Я зразу вийняв клєму з акумулятора і почав усіх витягати. Бачу – усі з нашого села, якихось 400 метрів не доїхали”, – каже Володимир Багіт.

Додому лишалося 400 метрів: свідки розповіли про обставини смертельної аварії під ЛуцькомСуспільне Волинь

Троє з 12 людей в авто: 30-річний водій, пасажирка, яка їхала на передньому сидінні, та 4-річна дівчинка загинули на місці аварії. В легковику було семеро дітей, одного з хлопчиків затисло в авто, – розповідає дружина Володимира Багіта Надія, яка разом із чоловіком кинулася на допомогу травмованим.

“Вася вже лежав неживий. В машині купа всіх, крики. Я виймаю дитині ніжки, а вони зажаті. Вирвала частину в машині і вийняла ноги. Перебігла, а чоловік взяв під руки і витягнули дитинку. Ті ніжки були так переломані, кістки доверху”, – каже очевидиця. Додає: у аварії загинула матір хлопчика, якого вона витягала з авто.

Дев’ятеро травмованих – у лікарні

Нині шестеро з дев’яти травмованих – у Горохівській райлікарні. Усі вони при свідомості. Про це Суспільному розповіла заступниця директора медзакладу Галина Сегеда.

Додому лишалося 400 метрів: свідки розповіли про обставини смертельної аварії під ЛуцькомСуспільне Волинь

Двоє дорослих нині знаходяться у палатах інтенсивної терапії. “Чоловік та жінка. Прооперовані з приводу переломів кісток. Моменту травми вони поки не пам’ятають”, – каже медичка. Також у Горохівську райлікарню доставили чотирьох дітей, троє з них нині у травматології, одна дитина – на обстеженні у дитячому відділенні.

Ще двох хлопчиків транспортували до обласної дитячої лікарні. Один з них – в реанімації. Рідні заборонили лікарям коментувати стан дитини.

Як розповіла лікарка-неврологиня обласної дитячої лікарні Катерина Климович, восьмирічного хлопчика ушпиталили в її відділення з закритою черепно-мозковою травмою та струсом. “Стан дитини – середньої важкості, стабільний.00:46+00:51 Поруч із дитиною знаходиться батько дитини”, – додала неврологиня.

І ще одного учасника ДТП, 29-річного чоловіка, із переломами обох стегон доправили до обласної клінічної лікарні. Телефоном керівник центру травматології Адріан Філь розповів, що стан пацієнта – важкий.

Обставини ДТП

На місці аварії – уламки авто і пошкоджене дерево, в яке в’їхав легковик.

Додому лишалося 400 метрів: свідки розповіли про обставини смертельної аварії під ЛуцькомСуспільне Волинь

Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, декілька родин однією машиною поверталися додому з відпочинку на озері. Коли ввечері розпочалася гроза, усі поспішали додому

“Водій набрав так багато людей і дітей, щоб швидше усіх доставити по домівках. Він не врахував дорожньої обстановки, з’їхав в кювет та скоїв зіткнення з деревом”,– каже речниця.

Наразі правоохоронці всі деталі аварії. Вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР за ч. 3 ст. 286 кримінального кодексу України, йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб. Тіла загиблих доставили на судово-медичну експертизу.

Leave a Comment