Волинь Новини

На Волині голова ОТГ назвав опоненток «некомпетентними бабами». Відео

Конфлікт у Дубівській громаді виник через очисні споруди, які влада хоче спорудити по вул. Пришкільній на території… шкільного саду

Частина громади дала згоду на будівництво споруд, але інша частина – проти їх зведення саме на території шкільного садка. Бо бояться, що під знищення підуть 200 дерев.

Активістка Дубівської громади, учителька місцевого навчального закладу і його колишній директор Наталія Тхоржевська виступає проти знищення шкільного саду. Бо фактично, за словами жінки, фраза «на території» фактично означає – замість шкільного саду єднання поколінь – символу усіх випускників школи.

У громаді провели громадські слухання, але через не зручний для жителів час  (12 липня 11 год ранку, коли люди на роботі чи в храмах, бо ж свято) присутніх було небагато. Після них голова громади почав зустрічатися з людьми і перекручує інформацію».

«Голова пішов в люди- це ПЛЮС. Але ми так і не можемо знайти компромісу – це МІНУС.

Мінус і в тому, що голова маніпулює думкою людей, вводячи їх в оману: на кожному вуличному зібранні говорить інше, а головне починає з того, що каже: вже всі дали згоду на очисні в садку шкільному, лишились тільки ви! (Особисто була сьогодні на двох таких зібраннях)

От скажімо, практично вся вул Нова висловила письмово свою незгоду, а голова розказує, що навпаки – всі погодились.

Сумно й те, що використовує адмінресурс – працівники сільської ради змушені йти збирати ті підписи «ЗА», хоч це не означає, що вони такої ж думки, як і голова.

Більше того – переважна кількість жителів пропонують як варіант місця розташування очисних споруд і для багатоквартирних будинків УОС, і для установ, і для зазначених в проекті інших вулиць – територія УОС, де знаходяться непрацюючі очисні, які колись обслуговували ті багатоквартирні будинки. Але нас не чують.

Наш очільник ОТГ називає депутатів нічого не розуміючими, жінок, що вийшли проти очисних споруд – некомпетентними бабАми, і т.д. за списком.

 

Ми НЕ ПРОТИ СУЧАСНИХ ОЧИСНИХ, але ПРОТИ, щоб вони були в ШКІЛЬНОМУ САДУ.

Також голова не може чітко розказати деталі щодо підключення об’єктів до ОС. То прєкт вже є, то його ще немає

У проекті детального плану територій чітко зазначено: ОС охоплять вул . Пришкільна, Першотравнева , Ковельська , 59, 59а, 59б, Садова, Нова та комунальні установи – ДНЗ, ОНЗ, БК. Голова дає щоразу ІНШУ інформацію щодо цього.

На запитання, чому депутати не в курсі , адже вони прийматимуть остаточне рішення, відповідає:

– Депутати в нас багато чого не знають і часто не розуміють за що голосують!

Дивно якось, але сподіваємось, у наших ДЕПУТАТІВ вистачить мудрості, щоб у всьому розібратись і прийняти ПРАВИЛЬНЕ РІШЕННЯ!»

 

Як пише Наталія Тхоржевська у фейсбуці, під час громадських голова дуже хвилювався й помітно нервував, «бо має певні (чималі) фінансові зобов’язання й мусив будь-який чином переконати громаду.

А ще дуже боявся, що коли громада не схвалить проекту, то доведеться повертати гроші за проект може навіть з власної кишені за марнотратство громадських коштів. Але на секундучку , як він міг піти на таке й заплатити наші гроші навіть не спитавши нас?

Мало того- навіть депутати не в курсі! Рішення приймалося депутатами попередньої каденції, а нових навіть не поставили до відома!

20.11.2020р. тодішні депутати приймають «розмите рішення» (без зазначення конкретного місця- лише вулиця), а 12.12.2020 р.головою вже замовляється проект !

Якщо громада не погоджується на це (в садку біля школи ) місце, доведеться робити новий проект. Проектант зробить його за гроші ще раз. Але де візьме кошти на новий проект голова ОТГ?

Тому й скаженіє:

– За свої гроші Зробите!

Буцім-то він цей проект не за наші зробив!

В бій іде знов важка артилерія: фірма- виробник ! Їм треба гроші чимскоріш, а якщо робитиметься проект на нове місце для ОС , вони втрачають якщо не гроші, то час.

А грошики то майже ж вже в кишені були.

В наступ пішла еколог вище згаданої фірми.

Уявіть собі , цей проект не потребує схвалення екологічною службою!

– Який садок?! Ви робили зміну цільового призначення землі під сад?! Він взятий на баланс як сад?! Це просто дерева! Тим більше на знесення дерев до 10 років (нашим 9) не потрібен ніякий дозвіл!  Ну, в крайньому випадку кудись пересадити. Уявляєте, 200 дерев 9-річних пересадити кудись тепер?

На підтримку (голови, звісно ж і еколога) виходить директор школи і заявляє:

– Нуууу…той сад єднання поколінь – то всього лиш символ для випускників, але якщо правильно розставити пріоритети, то очисні споруди для нас більш важливі.

Загальна вартість очисних споруд десь 6-10 мільйонів гривень (двічі різну суму називав голова).

Обслуговування ОС – на нас з вами, ГРОМАДО. Уявіть собі, скільки може коштувати ремонт споруд вартістю нехай навіть в 6 млн.

Плюс плата щомісячна «за транспортування» нечистот, плюс сума кругленька, щоб «врізатись» у центральну каналізацію.

Тому голова ОТГ, який фактично одноосібно прийняв таке рішення і частину його зреалізував (гроші з бюджету пішли на проект), крутиться як вуж на пательні, щоб не допустити зміни місця для ОС.

І ще, без ОС не дадуть дозволу на будівництво другого поверху школи. То ми ж не проти- нехай для школи й садочка більш локальні й менш потужні збудують окремо на місці зруйнованих старих .

І ще ремарочка: БЕЗ ЗГОДИ ГРОМАДИ ПРОЕКТ НЕ ЗАПРАЦЮЄ!» – пише Наталя Тхоржевська.

У коментарях опоненти голови зазначають, що очисні споруди планують будувати не в тому місці, й обурюються, що збір підписів представниками влади  нв підтримку проєкту відбувається в пришвидшеному темпі, аби люди не дізналися його негативних наслідків.

Інна Кобець: Громада давайте думати головами і вимагаймо щоб нас почули . Очисні Споруди біля ОПОРНОЇ ШКОЛИ в центрі села -це не те місце. Чому нам не пропонували а просто його вибрали і нав’язали і більшість погоджується бо це наче добре. Шкода наших дітей бо нам зараз добре а коли затвердять то чи буде добре їм? Ми вправі теж щось пропонувати і до нас повинні прислухатися.

Люба Романчук: Все зрозуміло кошти за план сплачені з бюджету а сума кругленька. От і примусово треба назбирати підписи швиденько обманутих бо їм ніхто мінусів у цій справі не казав. Якщо  не пройде ця афера то прийдеться зі своєї кишені другий план на іншому місці де громада вибере фінансувати.

Leave a Comment