Волинь Новини

У Луцьку хочуть виділити окрему схему руху для громадського транспорту

В обласному центрі пропонують виділити окрему смугу руху для громадського транспорту на проспектах Соборності та Відродження.

Таку петицію зареєстрував Вадим Слива, – пише ІА Волинські новини.

Лучанин звернув увагу, що часто на основних транспортних артеріях міста можна побачити автобус у середній або лівій смузі руху.

«Водії маршруток намагаються обʼїхати/обігнати один одного і проскочити один перед одним. Особисто я не бачу необхідності в таких маневрах для великогабаритного і повільного громадського транспорту, адже це сповільнює загальну динаміку руху вулицями міста, створює небезпеку виникнення аварійних ситуацій і не дає жодних переваг ні пасажирам, ні іншим учасникам дорожнього руху», – наголосив він.

Як приклад вдалого вирішення схожої проблеми назвав Львів, де праву смугу руху на багатьох вулицях виокремили виключно для громадського транспорту.

«Пропоную провести експеримент у нашому місті і виділити праву смугу руху на проспектах Соборності та Відродження для громадського транспорту, заборонивши громадському транспорту виїжджати з цієї смуги, а іншим учасникам руху заїжджати на неї. Це зробить рух цими проспектами більш організованим, безпечним і динамічним», – переконаний автор петиції.

Нагадаємо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 людей. Підтримати пропозицію Вадима Сливи можна за посиланням.

Leave a Comment