Новини

У МОЗ сказали, коли почнеться COVID-вакцинація дітей

Щеплювати дітей від коронавірусу в Україні дозволять під час п’ятої хвилі вакцинації, але за умови, якщо вони матимуть відповідні рекомендації лікарів.

Про це сказав керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я (ЦЗГ) Олександр Заїка під час національного діалогу про вакцинацію від COVID-19 “Між хвилями”.

“Під час п’ятої хвилі буде вирішуватися вакцинація дітей, але потрібно буде дивитися за нашими рекомендаціями, яким саме дітям в першу чергу потрібно буде давати перевагу”, – сказав Заїка.

Він повідомив, що щеплювати дітей віком від 12-16 років будуть вакциною Pfizer. Причому буде вироблений чіткий алгоритм, у яких саме випадках робитимуть щеплення.

“Наприклад, дитина їде за кордон на навчання, змагання, на якісь конкурси і це подорож передбачає дві вакцинації”, – уточнив представник ЦГЗ.

Водночас він зауважив, що наразі МОЗ зосереджений, в першу чергу, на вакцинації цільових груп, які не встигли щепитися під час попередніх етапів вакцинації. Йдеться, зокрема, про людей старше 65 років.

Leave a Comment