Волинь Новини

Спека до +36 градусів та подекуди дощі. Якою буде погода в Україні на вихідні

На вихідних, 17-18 липня, в Україні пануватиме спека до +35 °C, а вже з початку наступного тижня почне повільно відступати. За прогнозом Sinoptik.ua, спочатку температура почне повільно знижуватися у західних областях, а згодом – у центральному та північному регіонах.

У Києві на вихідні вдень очікується до +33 °C, вночі – до +23 °C. Поступове зниження денної температури повітря почнеться з понеділка, 19 липня, разом з грозами та дощами. Вода у Дніпрі прогріється до +26 °C.

У центральних та північних областях на вихідні також буде спекотно – до +32 °C. Синоптики прогнозують локальні дощі з грозами. Температура почне поступово знижуватися з 20 липня.

Високі температурні показники спостерігатимуться й на півдні та сході України. Найспекотніше буде в Луганській області – до +36 °C, на решті території регіону – до +33 °C. Локальні дощі та грози істотно не змінять температурний фон. Вночі повітря може охолодитися до +25 °C. Температура морської води на узбережжі Азовського моря становитиме до +26 °C, на узбережжі Чорного моря – до +24 °C.

В Одесі 17- 19 липня буде дуже сонячно та спекотно – до +32 °C. Через слабкий вітер та вологість повітря близько 70 спека вдень буде відчуватися як +38 °C. Вночі температура повітря становитиме до +25 °C.

На заході країни на вихідні денна температура повітря буде до +32 °C, вночі – до +20 °C. У понеділок, 19 липня, синоптична ситуація зміниться – температура знизиться до +25 °C, пройдуть потужні грози зі зливами.

У високогір’ї Карпат у вихідні вдень очікується до +24 °C, місцями дощі. На початку наступного тижня буде переважно похмуро, дощі, вдень повітря прогріється до +20 °C.

Leave a Comment