Новини

“Не дамо продати мову”: під Радою мітингувальники побилися з правоохоронцями. ФОТО, ВІДЕО

15 липня на акції “Не дамо продати мову” під стінами парламенту відбулися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Протест проти правок до мовного закону зібрав кількасот людей. Верховну Раду оточили бійці полку поліції особливого призначення, пише Gazeta.ua.

Активісти принесли плакати з написами: “Повернути російську у школи — приготуватись до окупації”, “Мєняю мову на рублі” тощо. Клеїли на бруківку наліпки з портретом першого заступника голови фракції “Слуга народу” Олександра Корнієнка з написом: “Убивця мови” та розкидали фальшиві російські рублі.

Правоохоронці намагались затримати одного з учасників акції. В результаті виникла штовханина. Чоловіка затримали та відвели за кордон поліції, проте згодом відпустили. За нього заступився один з нардепів, за словами очевидців.

Активісти нагадали, що депутати із парламентської фракції “Слуга народу” раніше подали чотири русифікаторських поправки до законопроєкту №5551-2, який стосується фінансування реставрації пам’яток культурної спадщини. Вони незаконні, адже не стосуються предмету законопроєкту, а це заборонено регламентом.
Пізніше троє “слуг” відкликали свої поправки. А поправку Максима Бужанського не підтримав профільний комітет Ради.

Leave a Comment