Волинь Новини

У громаді на Волині із затримкою в півроку обрали старост (Фото)

Перед цим кандидати набрали найбільшу кількість голосів під час громадських слухань

Тож фактично їх обрала громада, а депутати під час позачергового пленарного засідання 9 липня затвердили її вибір, повідомляє інтернет-видання «Буг». 

Відтак, Соснинський та Мишівський старостинський округи тепер мають очільників.

Старостою Мишівського округу призначили Надію Стежко. Її кандидатуру на громадських обговореннях підтримали 18,18% мешканців, а це найбільша кількість. Опісля призначення Надії Стежко старостою погодили під час профільних комісій, які передують сесії, а потому, вже остаточно, і під час пленарного засідання.

Надія Стежко – не нова людина в органах місцевого самоврядування. Вона чимало років пропрацювала в Мишівській сільській раді секретарем, 3 скликання була депутатом сільради, а після об’єднання її обрали депутатом селищної ради.

До слова, Надія Стежко у зв’язку із призначенням на посаду старости втрачає депутатський мандат. Наразі Іваничівська селищна рада чекає рішення ТВК про оголошення проміжних виборів депутатів у Мишівському окрузі, на яких оберуть заміну Стежко.

На сесії призначили і старосту Соснинського округу. Нею стала Лариса Дердюк. За неї на громадських слуханнях проголосувало 37% присутніх. Підтримали її кандидатуру і депутати. Спочатку на комісіях, а потім й під час пленарного засідання.

 

Лариса Дердюк також не з нуля починатиме роботу в органах місцевого самоврядування. Вона все життя працювала в сільраді, а після об’єднання стала діловодом.

За рішенням депутатів на старост покладаються обов’язки із вчинення нотаріальних дій.

Leave a Comment