Волинь Новини

ВНУ піднявся в консолідованому рейтингу закладів вищої освіти

Волинський національний університет імені Лесі Українки покращив свої позиції у консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2021 року.

Рейтинг опублікували на сайті інформаційного освітнього ресурсу «Освіта.ua».

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця навчальних закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

Волинський національний університет імені Лесі Українки у консолідованому рейтингу за 2021 рік університет посів 22 місце. Таким чином заклад вищої освіти на 9 місць покращив свої позиції, адже минулого року зайняв 31 сходинку. Варто зазначити, що у 2019 році Лесин університет зайняв у консолідованому рейтингу 37 місце.

Також Волинський національний університет імені Лесі Українки зайняв  28 позицію у рейтингу «ТОП-200 Україна» 28, 58 місце за показником «Бал ЗНО на контракт» та 25 позицію за рейтингом Scopus.

Leave a Comment