Волинь Новини

“Багато працювала, тому й прожила до ста”: волинянка відсвяткувала 100-річний ювілей. ФОТО, ВІДЕО

12 липня 100-річчя відзначила мешканка села Котів Луцького району Анісія Дем’янчук. На святкування до жінки зійшлася родина та односельці.

Секрету довголіття Анісія Дем’янчук не має, пише ІА Волинські Новини із почиланям на Суспільне. Говорить: все життя багато працювала, тому й прожила до ста. «Як кому назначено од Бога. Аби здоров’я, то можна й двісті, аби жити», – каже ювілярка.

82-річний син Юрій Дем’янчук розповів, що в родині довгожителів раніше не було, тому кожен день народження мами – велике свято для усієї сім’ї. До того ж пенсіонерка – найстарша жителька села.

Племінниця ювілярки Марія Онохіна розповіла історію родини. Каже: тітка Анісія була наймолодшою в сім’ї та вже в 16 років її віддали заміж. Чоловік Анісії Трохимівни помер рано, у 27 років вона лишилася вдовою з трьома дітьми.

На долю Анісії Трохимівни випало ще й випробування війною. «У 1943 році німці палили село, але тітчина хата залишилася ціла, тому що вона була трохи далі в полі», – розповіла племінниця.

Син іменинниці Юрій згадує: «В молодості тяжко робила, на ланці зранку до вечора. А прийде з ланки – дома поралася – корова, свині». Племінниця Марія додає, що після війни Анісія працювала дояркою, свинаркою, хмеляркою.

Сама іменинниця розповіла, що в лікарні ніколи не була. Трьох своїх дітей жінка народила вдома. На питання чи вірить вона, що їй вже 100 років каже: «Ой, пройшли літа як вода побігла».

Привітати прабабусю зі святом приїхали родичі з різних куточків України. Односельці покликали місцевий хор, який заспівав жінці «Многая літа».

Leave a Comment