Новини

Вулиці пішли під воду й ріки вийшли з берегів: українцям показали наслідки злив

Останні кілька днів Україну накривають сильні зливи. Через це у Кропивницькій області вода в річці Гнилий Єланець піднялася понад метр, а в Одесі під воду пішли десятки вулиць.
Проте це далеко не всі наслідки негоди в Україні, передає “Спецкор” на каналі 2+2.
В Україні знову лютує негода. Так, в Кропивницькій області вода в річці Гнилий Єланець піднялася понад метр, а величезна хвиля буквально змила три греблі на ставках. За кілька годин там випало 70 міліметрів опадів. Аби стримати стихію, там створювали барикади з мішків.

 

Кропивницька область, фото "Спецкор"

Кропивницька область, фото “Спецкор”
В Одесі через нічну зливу під воду пішли десятки вулиць. Місцева каналізація не впоралася зі зливою. Почистити решітки зливової каналізації вдалося тільки тоді, коли зупинився дощ.

 

Одеса, фото "Спецкор"

Одеса, фото “Спецкор”

 

Зливи також накрили Кінбурську косу на Миколаївщині. На півострові затопило степи та ґрунтові дороги. Поки не зійде вода люди будуть відрізані від материка.

 

Бердянськ, фото "Спецкор"

Бердянськ, фото “Спецкор”

 

У місті Бердянськ негода повалила дерева та обірвала дроти. Через понаднормові опади в центрі міста утворилися озера. При цьому багато баз відпочинку залишилася без світла.
В деяких містах України рятувальники й досі намагаються усунути наслідки негоди. Там прибирають гілки дерев та відкачують воду з затоплених будівель.

Leave a Comment