Новини

Facebook видалив акаунт українки за допис про звірства НКВС

Facebook видалив акаунт канадської журналістки та блогерки українського походження Устини Стефанчук про злочини радянської армії у Львові в червні 1941 року.

Про це інформує Gazeta.ua.

“Фейсбук видалив мій акаунт остаточно, принаймні так сказали, за допис про мою родинну історію звірств щодо мого народу й фото жінки у вишитому вбранні. Зараз друзі, яким я безмежно вдячна, намагаються це розв’язати. Але факт того, що ФБ витирає всю інформацію людини з її дописами, фото, архівами без права мати доступ до контенту й без права на апеляцію, є неправильним. І про це потрібно говорити!” – написала вона.

 

Журналістка втратила доступ до своєї групи “На своїй не своїй землі” у Facebook. Усі її дописи в групі зникли.

 

Соцмережа листом повідомила, що акаунт видалили остаточно начебто через порушення стандартів спільноти.

 

У дописі жінка розповіла про події 3 липня 1941-го. Тоді радянська армія відступала зі Львова та знищила десятки тисяч українців.

 

На світлині зображена 20-річна Марія Лис. У Львові вона навчалася на бухгалтерку. Після приходу більшовиків займалася торгівлею. Після масових убивств намагалася знайти близьких, яких забрали чекісти.

 

“А ще це фото нині стало символом тривоги за сьогодення. Його публікація з інформацією про масові вбивства енкаведистами влітку 1941-го стала приводом для видалення профілю Усті Стефанчук – львів’янки, нині канадійки, дослідниці, дописи якої завжди цікаві й дотепні”, – прокоментував депутат Володимир В’ятрович.

 

Користувачі Facebook на підтримку Стефанчук закликають поширювати

Related Posts

None found

текст її допису.

Leave a Comment