Волинь Новини

На Волині громада відмовилася від мільйона на ремонт дороги: що каже голова ОТГ?

Одна з громад у Ковельському районі відмовилася від мільйона гривень на ремонт доріг, оскільки немає в бюджеті коштів, щоб співфінансувати ці видатки.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Волинська обласної ради, – пишуть «Волинські новини».

Йдеться про Смідинську громаду, якій передбачався мільйон гривень на ремонт доріг. Однак у новому розпорядженні голови ОДА, яке розглядали депутати, ці видатки виключені, –  зауважив голова бюджетної комісії Орест Маховський. Тож він поцікавився, чому внесли такі зміни.

Як пояснив керівник департаменту інфраструктури Волинської ОДА Віктор Довгополюк, Смідинська громада відмовилась від коштів.

Громада написала лист і відмовилась від цих коштів, бо не зможуть профінансувати роботи. Чому – мені невідомо, але є такий факт. Це одиничний випадок – зазначив посадовець.

У коментарі голова Смідинської територіальної громади Оксана Піцик пояснила, що кошти мали бути виділені на ремонт дороги на вулиці Незалежності у Смідині.

Попередньо співфінансування нам казали в розмірі 10%. Але у нас заплановано кілька великих проєктів, на які потрібне співфінансування: ЦНАП, житло для переселенців і амбулаторія. І на кожний проєкт потрібна велика сума – сказала голова громади.

Leave a Comment