Новини

Надихаюче місто Лева, спекотне літо, та легендарний джаз: як пройшов четвертий день Leopolis Jazz Fest. ВІДЕО.

Ось уже протягом 4 днів Leopolis Jazz Fest наповнює нестримною музикою вулиці Львова.  Протягом п’яти днів, із 24 до 28 червня, глядачі насолоджуватимуться виступами близько 200 музикантів із 18 країн світу.

До слова, фестиваль проходить на 3 локаціях

Варто зазначити, що Leopolis Jazz Fest – найпотужніший джазовий форум на пострадянському просторі.

Як відомо, він мав пройти рік тому, але через світову пандемію COVID-19 цю подію було скасовано. 

Утім, в період пандемії,  фестиваль джазу став більш важливим для музикантів. Фестиваль став першою великою концертною подією з іноземними зірками в Україні з початку пандемії.

Коли відкриваєш мережу і бачиш, як, попри карантин, музиканти з різних країн знаходять можливість комунікації зі своїми шанувальниками – різні форми виступів, майстер-класів, тощо.

Музикантам дуже важливо обмінюватися енергією і комунунікувати емоціями зі слухачами.

Відтак, 27 червня гостей фестивалю заворожуючим виступом вражав один із провідних джазових музикантів сучасності — Камасі Вашингтон. Серед інших зірок, на виступи яких чекають глядачі, — неймовірний оркестр Jazz at Lincoln Center Orchestra, віртуозний американський трубач і композитор Вінтон Марсаліс.

Варто зазначити, що концерт відкрив ізраїльський контрабасист Авішай Коена.

З нагоди свого 50-річчя музикант хотів дати 50 концертів у 50 різних країнах світу.  Тим паче, один з концертів був запланований саме на Leopolis Jazz Fest. Проте пандемія коронавірусу змусила музиканта скасувати довгоочікувані гатстролі.

Утім, цьогоріч славетному Коені все-таки вдалося прилетіти в Україну. На сцені одного з найвідоміших джазових фестивалів світу він презентував музику з альбому Arvoles. Також музикант потішив шанувальників улюбленими хітами та новими композиціями. У цьому йому допомогли колеги: піаніст Elchin Shirinov і барабанщиця Roni Kaspi.

Отож, львів’яни та гості міста радо вітають учасників фестивалю Leopolis Jazz Fest, надихаючись новою порцією харизматичності та любові до справжньої вічної музики.

Leave a Comment