Новини

Сміливі музичні варіації: «ДахаБраха» зіграли на сцені аfterparty Leopolis Jazz Fest 2021. ВІДЕО.

Ось уже протягом 3 днів Leopolis Jazz Fest наповнює нестримною музикою вулиці Львова. Фестиваль проходить на 3 локаціях.

Варто зазначити, що Leopolis Jazz Fest – найпотужніший джазовий форум на пострадянському просторі.

Як відомо, він мав пройти рік тому, але через світову пандемію COVID-19 цю подію було скасовано.

Утім, в період пандемії,  фестиваль джазу став більш важливим для музикантів. Коли відкриваєш мережу і бачиш, як, попри карантин, музиканти з різних країн знаходять можливість комунікації зі своїми шанувальниками – різні форми виступів, майстер-класів, тощо.

Музикантам дуже важливо обмінюватися енергією і комунунікувати емоціями зі слухачами.

Відтак, закрив третій день фестивалю американський трубач і композитор Кріс Ботті, який отримав нагороду “Греммі” за кращий поп-інструментальний альбом.

Тим паче, на рахунку у Ботті записи і виступи зі Стінгом, Леді Гагою, Андреа Бочеллі, Френком Сінатрою, Барбарою Стрейзанд, Йо-Йо Ма, Тоні Беннеттом та іншими зірками, тому музикант чудово знає, як сподобатися публіці. Його дзвінка, місцями істерична труба у супроводі рояля, гітари, скрипки, саксофона, баса і барабанів доводила зал до музичного катарсису.

Крім цього, гості та учасники фетивалю мали можливість насолодитися сучасною фольклорною музикою, переглянувши захоплююче шоу від запального українського гурту Дахабраха.


Уся багатовікова історія українського народу пов’язана з піснею та з мистецтвом виконання на рідній землі.

Дахабраха – гурт, який став справжнім музичним феноменом в сучасному музичному просторі. Варто зазначити, що жодна група так філігранно і сучасно не розпоряджалася українським фольклором. У музикантів втілено усі фарби етнічності та запалу, адже вони неповторні. У шалених ритмах  фольку поєднуються відтінки

Відтак, єдиним похідним елементом музики гурту завжди залишався фольк – пісні наших пращурів, почасти самостійно витягнуті артистами з глибини віків в етнологічних розвідках. Усе решта – сміливі музичні варіації поза стилями, акт артистичної свободи в чистому вигляді.

До слова, фестиваль триватиме ще до 28 червня включно. Закриватимуть подію на головній сцені український Pianoboy та джазовий оркестр Лінкольн-центру на чолі з Вінтоном Марсалісом.

Leave a Comment