Волинь Новини

Ковельські депутати не дали фірмі ексголови РДА землі під забудову

Депутати Ковельської міської ради відмовили фірмі, до якої має стосунок ексголова Ковельської РДА Віктор Козак, надати дозвіл на потенційну забудову земельної ділянки площею 0,13 га на вулиці Варшавській, 2.

Про це ВолиньUA стало відомо під час сесії Ковельської міської ради 24 червня.

У своїй заяві до міської влади ТОВ «ІДЕЯ» просила надати їй дозвіл на уточнення планувальної структури, функціонального призначення та параметрів забудови земельної ділянки площею 0,13 га на вулиці Варшавській, 2, яка надана в оренду для будівництва об’єктів дорожньої інфраструктури.

У проєкті рішення міської ради «Про дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Варшавській, 2» пропонувалося надати цій фірмі дозвіл на розроблення детального плану території розміщення офісного центру на вулиці Варшавській, 2 в місті Ковелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСкоїв розбійний напад: поліцейські розшукують 43-річного жителя Луцька (ФОТО)

 

Слід зазначити, що вказана земельна ділянка має досить вигідне географічне розташування поблизу автозаправок на перехресті міжнародної автомагістралі. Разом із тим, як з’ясувалося, сама фірма має стосунок до колишнього голови Ковельської РДА, нині депутата обласної ради Віктора Козака. Про це зокрема свідчать оперативні дані Єдиного реєстру суб’єктів підприємництва, де уповноваженою особою ТОВ «Ідея» значиться Козак Віктор Теодосійович.

 

Проти такого рішення виступили депутати міської ради від ВО «Свобода» та «СіЧ», наголосивши, що після його прийняття бізнесмени матимуть змогу забудувати цю земельну ділянку з її подальшим викупом без публічних торгів, а міський бюджет – відповідно, недоотримати значних надходжень.

У результаті за таке рішення проголосувало всього 12 депутатів, тож землі під забудову фірмі ексголови РДА ковельські депутати не дали.

Leave a Comment