Волинь Новини

Рекордні об’єми води – на городи: у лучан можуть бути перебої з водопостачанням

Жителів Луцької територіальної громади закликають не витрачати питну воду на полив городів, — розповіла речниця КП “Луцькводоканал” Ольга Федоренко.

У одній з громад поблизу Луцька за добу одне домогосподарство використовує до 2 000 літрів води.

Йдеться про жителів Боратинської громади, – каже речниця водоканалу. З її слів в останні дні різко збільшилися обсяги використання питної води. До настання спеки одне домогосподарство використовувало до 300 літрів питної води.

З такими темпами витрачання вода не встигає проходити необхідні ступені підготовки та набиратися в резервуарах. Ольга Федоренко розповіла: “У Гнідавських резервуарах щогодини набирається по 400 кубів питної води, а нині, під час спеки, використовується удвічі більше – 870 кубів за годину”.

Якщо жителі громади не зменшать використання питної води та не будуть використовувати воду зі свердловин, виникне необхідність обмежити водопостачання, зокрема в напрямку приватної забудови Боратинської громади, — розповіла Ольга Федоренко.

Нагадаємо, у березні, у Луцьку 4 300 домогосподарств, а це 5% усіх споживачів, боргували за послугу з водопостачання. Ці користувачі не сплатили 25 мільйонів гривень. Працівники водоканалу відвідували боржників та розповідали про реструктуризацію боргів.

Leave a Comment