Волинь Новини

Муніципальна варта виглядає, як особиста охорона, – депутат

На сьогоднішній сесії Ковельської міської ради депутат від «Свободи» Валерій Черняков пропонував зняти з порядку денного розгляд положення про новий відділ виконавчого комітету – муніципальну варту, – повідомляє Ковель media.

За його словами, напередодні даний проєкт розглядала постійна депутатська комісія, депутати консультувалися з юристами. Як каже «свободівець», виявилося у положенні «дуже багато питань суперечливих», які не відповідають чинному законодавству. Він навіть порівняв майбутніх «муніципалів» з вундеркіндами.

Ну я почитав повноваження муніципальної варти. Я так думаю, що зарплата в них буде мінімальна. Там мають вундеркінди працювати. І в благоустрою, і в екології – в усьому вони мають бути знатоки. Бо це так виглядає, як в Луцьку, як особиста охорона якогось одного можновладця. У нас таке саме готується? Пише, що вони охороняти депутатів мають. Це функцію поліції практично виконують. Я думаю, Олег Кіндер не дасть мені сказати неправду, але рішенням виконкому в 2019 році надані повноваження складати адмінпротоколи низці людей в міській раді і підприємств. Тобто вони («муніципали», – ред.) перебирають їхні функції на себе?

– сказав Валерій Черняков

Міський голова Ігор Чайка поставив на голосування – зняти з порядку денного даний проєкт рішення. Пропозицію підтримали 12 депутатів, але цього було замало.

А згодом депутати таки затвердили положення про створення муніципальної варти.

Серед повноважень працівників муніципальної варти – складання приписів та протоколів за порушення законодавства з питань благоустрою, екологічної безпеки, проведенні незаконних земляних робіт, розташуванні незаконних об’єктів (ТС для різноманітних конструкцій, господарських споруд малих архітектурних форм, парканів, обмежувачів руху тощо) на території міста; проведення рейдів, перевірок, відпрацювань, оглядів.

Leave a Comment