Споживчі ціни на Волині, у порівнянні з попереднім місяцем, зросли на 0,8 %. Найбільше здорожчали олія, риба та фрукти.

Про це інформує Суспільне з посиланням на головне управління статистики у Волинській області.

Загалом з початку року споживчі ціни на ринках області зросли на 5,7 %

На що зросли ціни

Найбільше (на 10,0 %) подорожчали фрукти. Порівняно з груднем 2020 року вони зросли в ціні на 22%. Також значно подорожчала сонячна олія: в травні зафіксували підвищення на рівні 8,0 %. Загалом її ціна зросла з початку минулого року на 42,7 %.

Зафіксували також підвищення ціни на рибу та рибні продукти (3,2 %), сир (3,0 %), цукор (2,7 %), м’ясо, масло та безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,3 %, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%. Плата за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросла на 3,1% за рахунок підвищення тарифів на природний газ на 11,3%.

Що подешевшало

Водночас на споживчому ринку суттєво подешевшали яйця, їх ціна у порівнянні з попереднім місяцем зменшилися на 24,7 %. Також до продуктів, які подешевшали, потрапили овочі, макаронні вироби та молоко.

В управлінні статистки повідомили про зменшення вартості одягу та взуття на 0,8 % та 2,0 % відповідно.

Нагадаємо, в квітні в управлінні статистики теж повідомляли про зміни на споживчому ринку. Тоді подорожчали олія, макаронні вироби та яйця. Натомість зменшилися ціни на рибу та рибні продукти, овочі, фрукти, масло та м’ясо.