Волинь Новини

Фінансування лікарень на Волині скоротилося вдвічі у порівнянні з минулим роком

Ситуація із фінансуванням закладів охорони здоров’я вторинної ланки на Волині критична. Лікарні опинилися на межі банкрутства.

Про це заявив народний депутат України В’ячеслав Рубльов на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Цьогоріч за програмою медичних гарантій заклади вторинного рівня отримали значно менший обсяг коштів у порівнянні з медичними субвенціями минулих років. Внаслідок збільшення мінімальної заробітної плати зросло навантаження на фонд заробітної плати лікарень. У той же час, обсяг фінансування з боку НСЗУ за окремими пакетами у порівнянні з минулим роком скоротився зокрема по Волинській області на 40-60%”, – зазначив В’ячеслав Рубльов.
За словами депутата, багато закладів охорони здоров’я опинилися фактично на межі банкрутства, оскільки кошти, які вони отримують від НСЗУ, покривають в середньому лише 70% від потреби на заробітну плату.
“Фінансування ж на забезпечення медикаментами, продуктами харчування для стаціонарних пацієнтів, на обслуговування та ремонт обладнання, підготовку закладів до роботи в осінньо-зимовий період відсутнє взагалі”, – додає нардеп.
Нагадаємо, 27 травня Волинська обласна рада визнала роботу т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Романа Рудокваса незадовільною.

Leave a Comment