Волинь Новини

Що приховує скандальний топмитник, якому, ймовірно, везли 700 000 $ з Волині. Відео

Посадовця волинської митниці затримали, коли він перевозив понад 700 тисяч доларів готівкою у багажнику автомобіля з Ягодина в Київ. Це було травневе щомісячне розвезення “кешу” для групи державних структур, залучених в ряд корупційних схем, в тому числі в схему “кришування” “розмитнення” автомобілів.

В розслідуванні програми “Гроші” йдеться про статки та зв’язки скандального топмитника Олександра Щуцького, якому, за версією слідства і ЗМІ, і везли чорний нал з Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексначальник митного посту “Луцьк” “заробив” консультаціями на елітний автопарк (відео)

Нині в.о. директора Департаменту ризиків Державної митної служби Олександр Щуцький, який, до слова, колись очолював митний пост “Луцьк”, приховав від НАЗК дві елітні автівки, якими він користується, а також їхнього справжнього власника. Машини нібито оформлені на уродженку Сум Марину Вегманн, яка веде у Facebook антиукраїнську агітацію та відкрито підтримує сепаратистів, – пише ОБОЗРЕВАТЕЛЬ.

Журналісти простежили за Щуцьким та встановили, що він регулярно приїжджає до центрального офісу ДМСУ на AudiSQ7 із номерами ВМ5000ВМ. Машина 2017 року випуску, яка коштує близько 100 тисяч доларів, і її не має в декларації Щуцького.

Також в його деклараціях немає іншої Audi – Q7 з тим же номером ВМ5000ВМ, на якій Щуцький їздив минулого року: це зафіксували поліцейські, які штрафували його за перевищення швидкості на Одеській трасі.

Натомість чиновник указав, що орендує іншу автівку – Audi A7, а її власницею нібито є Марина Вегманн. Попри те, що Щуцький неправильно написав у декларації по-батькові Вегманн (Сергіївна замість Валеріївна), журналісти знайшли цю жінку.

Як стверджується у розслідуванні, Марина Вегманн, 1980 року народження, мешкала в Сумах, де працював керівником митниці Щуцький. Жінка останні роки нібито живе не в Україні, працює у Duty Free, і дуже не любить Україну й українців. А особливо ненавидить українську армію. Про це вона пише у соцмережах, зокрема: “Мне моя страна ничего не дала. И я бы за нее никогда не пошла воевать! Моя страна – православная Россия! Я люблю ее и люблю ее президента! А вы пропадайте в своем так называемом АТО”.

Вегманн відкрито підтримує Пореченкова, що стріляв в українських солдат. Вона нахвалює Путіна, а українців називає нещасними, бідними людьми, що страждають через відсутність розуму. Автори розслідування підкреслюють, що для Вегманн навіть вбивця “Гіві” – це справжній кумир, вона прямо пише: “А Гиви – мой кумир”.

Топчиновник Щуцький не пояснив журналістам природу своїх зв’язків з людиною, що відкрито пропагує антиукраїнські цінності.

З цього приводу журналісти “Грошей” офіційно звернулись до спецслужб, що протидіють сепаратистам, з запитанням: які відношення, окрім “автомобільних”, український державний діяч топрівня має з людиною, що веде відверто антиукраїнську пропаганду. І чи не є це з боку Щуцького фінансуванням підривної діяльності та державною зрадою.

Leave a Comment