Важливо Волинь Новини

Відкриють у вересні: що коїться на перекритому проспекті Волі у Луцьку. Фото

Зранку у четвер, 17 червня проспект Волі, на якому вже кілька тижнів триває реконструкція, перекрили повністю. Раніше для транспорту залишалася вільною одна смуга руху. Відучора ділянку, на якій ведуться ремонтні роботи, доводиться об’їжджати іншими вулицями, – повідомляє ІА Конкурент. 

Фактично, перекритий повністю відрізок від повороту на вулицю Шопена – до книгарні “Знання”, що поруч із Київським майданом.

На розритих відрізках ведуть одразу декілька видів робіт. Працівники кажуть, що об’єкт складний, і кожного дня роботи тільки додається.

“Там ідуть кабелі потужністю 10 тисяч, і під них запроектовані резервні труби. Збудується нова дорога, то щоб її не копати, буде протягуватись під дорогою новий кабель. Кладуться резервні труби, нова зливова каналізація. Так само іде облаштування основи нової. Знімається ця булига, тому що в дорозі, як показала лабораторія, немає модуля пружності. Ми знімаємо цю булигу, підчилюємо її, докопуємо корито до кінця, а тоді вже укладаємо запроектовані шари основи”, – розповідають робітники.

Кажуть, багато додаткових робіт “вилазить” під час копання. Провалля, різні пробоїни дещо відтерміновують дату закінчення реконструкції, однак, якщо все буде добре, принаймні одна зі смуг буде готовою вже у вересні цього року.

Цікаво, що поки проспект Волі перекритий, від транспортного навантаження страждають вулиці Глушець, Коперника та Шопена. Тротуари на Волі також потерпають – багато водіїв, які мають справи у перекритій частині проспекту, залишають свої автівки просто посеред них, перегороджуючи шлях пішоходам.

Як виглядає проспект Волі зараз, дивіться на наших фото.

Leave a Comment