Волинь Новини

Небайдужих волинян просять допомогти оновити Свято-Троїцький собор у Берестечку

Як відомо, цього року ми відзначаємо 370-ту річницю Берестецької битви (1651-2021 рр.) З нагоди цієї ювілейної дати відбудеться урочисте освячення у Свято-Троїцькому соборі нашого міста нижнього храму, у якому після 60-річної тиші знову лунає молитва і церковний спів.

Про це повідомляється у групі Підслухано Берестечко у Facebook.

“Вже зараз відбувається підготовка до цієї події: завдяки зусиллям небайдужих парафіян було вивезено сміття, побілено весь храм та залито підлогу у нижньому вівтарі та амвоні. Окрім цього, пошпаклювали стіни та побілили вівтар, оновили збережений іконостас, купили плитку на підлогу вівтаря та амвону. Але ще виготовляється престол, у вівтарі потрібно покласти плитку, а також зробити Царські і дияконські врата. Звичайно, що для цього потрібні кошти.

Ми висловлюємо великі сподівання, що завдяки Вашому розумінню та фінансовій підтримці ми будемо молитися Всевишньому також і в оновленому нижньому храмі Свято-Троїцького собору, а моральна та матеріальна підтримка повернуться Вам сторицею!

Просимо всіх небайдужих піднести щирі молитви за успіх цього благого діла!

Ми віримо, що гуртом зможемо відновити та зберегти безцінну пам’ятку архітектури духовної культури України. Бо тільки разом — ми сила..” ,- йдеться у дописі.

Реквізити для грошового переказу у гривнях:

UA893034400000026000234932001

Номер картки:5169330518292864

Leave a Comment