Важливо Новини

Залишилась сама: дівчинку, яка врятувала братів та сестер з вогню кинули батьки. ВІДЕО

13-річна Софійка Рознійчук у 2018 році врятувала від смерті своїх сестру та братиків, які знаходились у палаючому будинку. За мужність та відвагу вона отримала нагороду президента України, Володимира Зеленського. Тепер від неї відмовились батьки.

Про це повідомляє «Волинь24».

Що робила родина після пожежі

Після того, як повністю згорів будинок, родині нічого не залишалось, як тинятись по родичах. Через певний час сім’я почала жити на вулиці. А Софійка збирала милостиню, так як її змусили рідний батько з мачухою.

Чому від Софії відмовились батьки

Працівники поліції, побачивши дітей, а саме дівчинку та двох братиків на вокзалі, забрали та перевели у дитячий будинок.
Так, як Софійка не рідна дочка мачухи, з дитячого притулку забрали лише братиків, а старша ж , залишилась там. Соціальні працівники не залишились осторонь і вирішили зробити все можливе для того, щоб батько дівчинки втратив права на дитину.

Сама Софія завіряла, що рідна мама померла, але Служба у справах дітей дізналась що вона дуже навіть жива та має нову родину у Вінниці. «Справжня» мама просила позбавити її батьківських прав на доньку, бо немає куди забрати.

Олена Кокіш, начальниця служби у справах дітей Рахівської райдержадміністрації каже, що позов до суду в інтересах дівчинки готувався, адже ще одне повернення на вулицю не приведе ні до чого хорошого. Нажаль, дівчинка навіть в школі не навчалась. Сама жінка вважає, що Софійці буде навіть краще у дитбудинку.

Як маленька героїня рятувала близьких

Декілька років тому, а саме у 2018 на краю села Кобилецька Поляна, що на Закарпатті сталась масштабна пожежа у маленькому будинку. У той момент Софійка не задумуючись побігла на допомогу молодших братиків та сестри. Як казала Софійка, через вогонь доступу до будинку не було, тому вона вирішила рятувати діток через вікно і по черзі. Батьки дітей були у лікарні з молодшою дитиною, тому вся надія була лише на Софійку.

Leave a Comment