Новини

“Запакуємо всіх в автобус і вивеземо”: мер оскандалився заявою щодо ромів

Олександр Третяк заявив, що у нього “бракує слів і толерантності до того, що роми творять у місті”.

Днями на сайті Рівненської міської ради зареєстрували електронну петицію з проханням “притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності ромське населення”. Після цього міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що його теж обурює поведінка деяких ромів. Він пригрозив “запакувати всіх в автобус і вивезти”.

Про це інформує “Радіо Трек”.

Третяк розповів, що недавно зустрівши на вулиці Рівного ромів й дав їм декілька годин, аби вони забралися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси тощо.

“Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття“, — зазначив мер Рівного.

За словами Третяка, притягнути до відповідальності ромів за вчинені ними кримінальні правопорушення дуже непросто. Бо у них зазвичай немає паспортів, реєстрації, постійного місця проживання.

“Я максимально стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію із ромською національністю, у мене бракує слів і толерантності до того, що вони творять у місті. Буквально на днях мав провести засідання робочої групи з правоохоронними органами, щоб вирішити це питання, щоб представники ромської національності не поводилися так нахабно. Правоохоронці мали б стежити за цим і муніципальна варта, яку ми ось-ось запускаємо”, — підсумував мер Рівного.

У петиції мешканці Рівного скаржилися на “щоденне свавілля ромів в Рівному”.

“Малі крадіжки, недотримання карантинних норм, перешкоджання роботи закладів громадського харчування та страх за свою безпеку вже стало буденністю для рівнян. Люди не мають можливості спокійно відпочити в центрі чи навіть постояти в заторі (бо вибивають вікна, вимагаючи грошей), а малолітні роми не мають можливості на освіту й хороше майбутнє”, — йшлося у звернені.

Leave a Comment