Важливо Новини

Ексвійськовий кинув у натовп гранату: п’ять людей травмовані, серед них – діти

У Харкові в результаті вибуху до медичних закладів з ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлено п’ятеро постраждалих, у тому числі двоє підлітків 16 і 17 років.

 

Про це повідомляє місцева поліція, пише ІА Волинські Новини.

 

Про подію на проспекті Гагаріна у Харкові у поліцію 8 червня о 21:53 повідомив перехожий.

 

Як передає Realist online, на ролику, опублікованому в Telegram-каналі ВЕХА (Харків), видно, як чоловіка вдарили в обличчя, після чого він кинув гранату.

Як розповіла місцева мешканка Марія виданню 057.ua, підозрюваний – військовослужбовець у відставці, молодший офіцер. На момент події він працював охоронцем в ігрових автоматах.

На місці правоохоронці встановили, що між компанією молоді і 29-літнім чоловіком стався конфлікт, під час якого він кинув гранату РГД-5. Внаслідок вибуху гранати постраждали п’ятеро осіб від 16 до 33 років. Усі з осколковими пораненнями доставлені до лікарень Харкова.

 

Речові докази направлені на експертне дослідження.

 

Слідчі внесли відомості про подію до ЄРДР за ч. 2 ст. 15 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

 

Правопорушник затриманий. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочинів. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Leave a Comment