Волинь Новини

Стара каналізація під дорогою: чи поширює вона сморід у Луцьку

На проспекті Волі у Луцьку, де триває реконструкція, демонтують стару каналізаційну трубу з автошляху та будують нову, – розповів Суспільному виконроб Віталій Кізей.

Тим часом містом продовжує ширитись неприємний запах.

Від вулиці Шопена до вулиці Вавілова демонтують усього 460 метрів старої каналізації, —розповідає комунальник Сергій Гаврилюк. Майстер каже: “Ця каналізація, яку переносять, взагалі до смороду не має відношення”.

Стара каналізаційна система під дорогою: чи поширює вона сморід у ЛуцькуСуспільне Волинь

Зі слів виконроба Віталія Кізея, неприємний запах від старої каналізації є, але ширитись на усе місто, а особливо центральну його частину, не може. “Отут зараз, поки вскрили, то запах може бути, тут на об’єкті. Але щоб йшло – це неможливо”, – каже він.

За коментарем Суспільне звернулося до керівниці міського відділу екології Оксани Лисак. Посадовиця розповіла, що станом на 7 червня, контрольні заміри на вміст шкідливих речовин у повітрі на місці реконструкції проспекту Волі ніхто не проводив.

Від початку червня лучани 47 разів зверталися на гарячу лінію міської ради зі скаргами на неприємний запах у повітрі, — розповіла заступниця директора Луцького ЦНАПу Тетяна Книш.

Leave a Comment