Новини

Домашній квас від Євгена Клопотенка освіжить вмить: найсмачніший рецепт літнього напою. ВІДЕО

Квас – дуже популярний освіжаючий напій. Смачним рецептом квасу, який дуже просто можна приготувати в домашніх умовах поділився Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 400 г бородинського хліба;
  • 70 г цукру;
  • 2 г дріжджів (живих);
  • 2,5 л води.

Приготування:

Бородинський хліб поріжте кубиками (х1,5 см). Підсушіть порізаний хліб на пательні без олії, щоб утворилася тверда скоринка. Для приготування квасу Клопотенко рекомендує використовувати тільки живі дріжджі.

Добре подрібніть дріжджі руками у невелику миску. Додайте до них близько 100 мл води й 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки цукор повністю розчиниться.

Хліб перекладіть в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами та цукор, що залишився. Потім долийте води до верху банки, злегка перемішайте і закрийте нещільно кришкою.

Залиште бродити за кімнатної температури на 1-4 дні. Квас швидше приготується за спекотної погоди. Процідіть квас через сито з марлею в чисту місткість та одразу перелийте в банки з кришками. Поставте їх в холодильник. Домашній квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Leave a Comment