Волинь Новини

Хотіла відкупитися за 200 грн: волинянка заплатить понад 20 тисяч штрафу

На Волині судили водійку, яка порушила Правила дорожнього руху та намагалася відкупитися від поліцейських за 200 гривень.

За спробу дати хабар Горохівський районний суд оштрафував її на 22 тисячі гривень, – Волинські новини. 

Торік 15 серпня на вулиці Козацькій у Горохові поліцейські виявили автомобіль ЗАЗ, водійка якого порушила Правила дорожнього руху – зупинила автівку ближче десяти метрів до пішохідного переходу.

Під час оформлення адміністративних матеріалів жінка запропонувала поліцейським 200 гривень хабара. Попри неодноразові попередження про кримінальну відповідальність, вона поклала гроші на заднє сидіння службового автомобіля.

У суді жінка не визнала своєї вини. З її слів, вона просила працівників поліції не складати постанови. На прохання поліцейських сіла на заднє сидіння службового автомобіля, де поклала гроші в сумі двісті гривень. Наголосила, що неправомірної вигоди поліцейським не надавала, двісті гривень були спробою сплати половину розміру штрафу за вчинення адміністративного правопорушення.

Але після дослідження доказів суд дійшов висновку, що вина водійки таки доведена. Відтак їй призначили покарання у виді штрафу 1300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 22 тисячі 100 гривень.

Leave a Comment